Termeni și condiții de utilizare a website-ului magazineromanesti.eu


Prin înregistrarea ta ca membru sau ca utilizator al website-ul magazineromanesti.eu accepți condițiile pe care le punem și pe care le descriem mai jos.

Informații generale despre magazineromanesti.eu și drepturile noastre:

Aplicația "Mâncarea românească oriunde te-ai afla" promovează magazine, restaurante, cofetării, brutării, patiserii, distribuitori și producători care oferă produse cu specific românesc.

Prin produse cu specific românesc înțelegem ca acestea să fie produse în România sau după rețete tradiționale românești, astfel încât un consumator familiarizat cu bucătăria românească să recunoască gustul sau mărcile respective. Datorită asemănărilor culinare sau a tradițiilor similare ne rezervăm dreptul de a include în listele noastre și magazine și restaurante moldovenești sau est-europene și balcanice atunci când vom considera relevant.

Baza de date, incluzând toate firmele listate, datele de contact, recenziile și orice alte date prezentate pe acest website reprezintă proprietatea magazineromanesti.eu, dacă nu este altfel menționat.

Baza de este actualizată prin:

 1. căutări online care să verifice existența locației și actualitatea datelor de contact, efectuate de echipa care menține aplicația;
 2. informații oferite voluntar de utilizatori, fie ei consumatori sau proprietari de afaceri, prin funcția Recomandă o locație;
 3. contract de prestări servicii cu proprietarii de afaceri care doresc să beneficieze de prezență online completă.

Totodată dorim să informăm utilizatorii magazineromanesti.eu că anumite informații pot fi eronate, anumite locații putând fi închise sau mutate la altă adresă.

Ne rezervăm dreptul să refuzăm să adăugăm sau să ștergem o locație, precum și dreptul de a șterge oricând o locație dacă considerăm necesar, fără nicio explicație către proprietarul locației. Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă, de exemplu, este vorba de o afacere care funcționează ilegal sau firma care deține locația are și alte afaceri atașate care nu sunt în conformitate cu politica noastră.

Prezența în lista de locații este gratuită. Fiecare locație beneficiază de o pagină dedicată în cadrul aplicației care prezintă gratuit următoarele informații:

 1. Denumire locație
 2. Adresa
 3. Număr de telefon
 4. Adresa web
 5. Recomandările aprobate de administratorul website-ului
 6. Consultanță gratuită despre prezența online (30 de minute)

Citește mai multe despre cum gestionăm recomandările la secțiunea Termeni și condiții pentru membri.

Informații suplimentare despre fiecare locație pot fi adăugate la cererea proprietarului locației și pe baza unui acord individual cu acesta și nu face obiectul acestor termeni și condiții generale. Informațiile suplimentare care pot fi adăugate:

 1. Imagine locație
 2. Descriere locație
 3. Categorii de produse sau servicii
 4. Live chat cu vizitatorii de pe pagina locației
 5. Magazin online dedicat: www.magazineromanesti.eu/demo cu sau fără vânzare online.

Datele suplimentare prezentate mai sus nu vor fi proprietatea magazineromanesti.eu , ci a firmei care deține locația și pot fi modificate și șterse conform acordului între părți.

Solicitările modificărilor pot fi trimise în orice moment, dar vor fi efecutate o dată pe lună, la o dată stabilită de comun acord. Ștergerea informațiilor unei locații poate fi solicitată în orice moment și va fi efectuată in termen de două săpt de la trimiterea cererii, exceptând perioadele de concedii (iulie-august, decembrie).

Termeni și condiții pentru utilizatori:

Prin utilizator înțelegem orice persoană care accesează orice pagină a website-ului magazineromanesti.eu

Dacă un utilizator este autentificat cu adresa de email și parolă sau cu contul de Facebook, acesta este definit ca Membru, și are drepturi și obligații suplimentare pe aplicația noastră. Citește secțiunea Temeni și condiții pentru Membri

Prin folosirea aplicației, fiecare utilizator își dă acordul asupra Politicii noastre de utilizare a datelor cu caracter personal, pe care o pot citi aici.

Utilizatorii aplicației au posibilitatea de a corecta informațiile eronate de pe website, prin sugestii la adresa de email contact@magazineromanesti.eu

Utilizatorii aplicației pot propune o locație nouă prin funcția Propune o locație.

 1. Toate propunerile de locații vor primi un răspuns.
 2. Verificarea, corectarea informațiilor sau adăugarea unei locații noi va fi operată de echipa noastră.
 3. Dacă este necesar, echipa va solicita utilizatorului informații suplimentare despre propunerea făcută.

Utilizatorii aplicației pot scrie o Recomandare pentru o locație doar după autentificare cu adresa de email și parolă sau autentificare prin contul Facebook. Citește mai multe despre Temenii și condițiile care se aplică Membrilor aplicației magazineromanesti.eu mai jos.

Termeni și condiții pentru proprietarii de locații:

În lipsa unui acord individual, proprietarii de locații intră în categoria generală Utilizatori, din punctul de vedere al aplicației magazineromanesti.eu.

Un utilizator care este proprietar de locație are dreptul să ne ceară corectarea informațiilor prezentate. Ne rezervăm dreptul să cerem date pentru a autentifica că persoana care ne contactează este proprietarul locației atunci când considerăm necesar. Pentru aceasta ne pot contacta la adresa de email contact@magazineromanesti.eu.

Un utilizator care este proprietar de locație nu are dreptul să scrie o recomandare pentru propria locație. Acest drept este rezervat exclusiv utilizatorilor care sunt clienți ai acestei locații. Dacă proprietarul de locație este client al unei alte locații, de exemplu un proprietar de magazin se aprovizionează de la un depozit alimentar românesc, aceasta are dreptul, ca și client al acelui depozit să scrie o recomandare pe pagina depozitului. Nu are dreptul să scrie recomandări despre concurență dacă nu este client al acestora.

Utilizatorilor care au accesat secțiunea Pentru firme le vor fi prezentate informații și funcții suplimentare, precum:

 1. posibilitatea de a vedea cum își pot îmbunătăți pagina locației lor
 2. materiale educaționale
 3. chestionarul gratuit Onlinometru prin care primesc un scor pentru prezența online a afacerii lor și pe email, sfaturi personalizate despre cum își pot îmbunătății această prezență
 4. dreptul la 30 de minute consultanță gratuită despre dezvoltare de website sau magazin online, vânzări online, marketing și promovare online

Termenii și condițiile care se aplică Membrilor magazineromanesti.eu.

Prin înregistrarea ta ca membru al website-ul magazineromanesti.eu accepți condițiile pe care le punem și pe care le descriem mai jos.

Principala funcție pe care o accesezi prin înregistrarea ta ca membru este posibilitatea de a scrie recomandări pentru locațiile promovate pe magazineromanesti.eu. Este foarte important să citești și să respecți Termenii și condițiile prezentate mai jos..

1. Comportamentul acceptat pe magazineromanesti.eu

Aplicația magazineromanesti.eu își propune să promoveze afacerile românești din străinătate. Credem în cooperare, libertate de informare și în puterea mediului online de a promova o afacere și de a fideliza clienții unei firme. Totodată, printre valorile noastre se numără adevărul și punem părerea consumatorului în centru.

Chiar dacă tu și opiniile tale sunt importante pentru noi, avem reguli pentru ce poți și ce nu poți face ca și membru pe magazineromanesti.eu. Aceste reguli trebuie urmate de fiecare membru, pentru a asigura corectitudine și transparență. Dacă observăm sau ne sunt aduse la cunoștință încălcări ale acestor reguli putem atenționa membrul și/sau șterge recomandarea. În cazuri grave se poate ajunge chiar la plângere la organele abilitate. Pentru a depune o plângere în cazul în care un membru sau o recomandare încalcă regulile de mai jos, ne poți trimite un email la contact@magazineromanesti.eu.

Atragem atenția că recomandările care lezează demnitatea, onoarea sau reputația unei persoane pot duce la răspundere în conformitate cu legea în vigoare. De exemplu, poate fi considerată infracțiune contra demnității unei persoane dacă afirmi despre o persoană că este criminală sau să scrii ceva care defăimează persoana. De aceea trebuie să eviți să scrii afirmații care direct sau indirect defăimează o persoană. Dacă vrei să descri o întâmplare este mai bine să te referi la reprezentanții firmei în termeni generali, de exemplu:

 • “Cred că anumiți chelneri de la Restaurantul XY sunt nepoliticoși și plictisitori.”
sau
 • “Managementul firmei XY nu este de încredere. Săptămâna trecut au promis să…”

Defăimarea este doar în relație cu o persoană fizică, nu este posibil să defăimezi o persoană juridică. Amintește-ți întotdeauna că tu, cel care scrii recomandarea, ești responsabil pentru conținutul acesteia.

2. Reguli generale

Putem șterge recomandări care încalcă legile în vigoare și prevederile descrise în acest document.

Publicarea de materiale protejate de drepturi de proprietate intelectuală este interzisă pe întregul website.

Nu poți folosi magazineromanesti.eu pentru activități ilegale sau pentru a distribui materiale care sunt ilegale sau care pot aduce ofense, de ex hărțuire, scrisori în lanț sau distribuirea de materiale protejate prin drepturi de autor. Nu puteți posta informații care conțin date personale sensibile, cum ar fi informații despre rasa sau originea etnică a unui individ, despre opiniile politice, despre convingerile religioase sau filozofice, despre calitatea de membru al sindicatelor sau despre informațiile privind sănătatea și viața sexuală.

Nu poți posta recomandări false sau mai multe recomandări sub nume de utilizatori diferite.

Contul tău pe magazineromanesti.eu trebuie să aibă numele și prenumele tău real. Numai prima literă din numele tău va putea fi vizibilă pentru ceilalți utilizatori sau vizitatori ai website-ului..

O recomandare trebuie să descrie experiența ta personală sau experiența altcuiva din cercul foarte apropiat, precum un membru al familiei. O recomandare nu poate fi bazată pe ceea ce ai auzit despre o firmă din discuțiile altora. O recomandare trebuie să fie o descriere a experienței tale reale ca și client al acelei firme.

Dacă la un moment dat ai făcut cumpărături sau ai încercat să folosești un serviciu sau un produs de la o firmă, te considerăm clientul acesteia. Dacă un client se răzgândește și returnează produsul sau anulează comanda, îl considerăm în continuare client al acelei companii. magazineromanesti.eu poate cere copii după chitanțe, confirmări de comandă și facturi sau alte tipuri de corespondență cu compania care să confirme că ai fost client al companiei pe care o recomanzi. Recomandările nu trebuie să fie bazate pe conflicte cu angajatorii tăi actuali sau trecuți. Informațiile despre condițiile de muncă sau informații similare despre angajator nu sunt permise pe magazineromanesti.eu.

În cazul în care o firmă oferă magazineromanesti.eu date de contact cu scopul de a ajuta să colecteze recomandări, nu mai avem posibilitatea să cerem chitanțe, facturi sau alte modalități de confirmare a relației client-firmă. Firma este astfel responsabilă să ne ofere doar contactele clienților săi.

De asemenea, nu este relevant să se descrie ce fac în tipul liber persoanele care lucrează la o anumită firmă. Recomandările irelevante, care nu ajută utilizatorii website-ului nostru, vor fi șterse. Link-urile către website-uri care conțin conținut ilegal sunt considerate încălcări ale legii. Utilizatorii care fac public un astfel de link prin intermediul magazineromanesti.eu sunt direct responsabili pentru această infracțiune.

Ca și membru (în definiția de membru nu intră proprietarii de locații, care pot avea acorduri individuale cu aplicația noastră) nu poți folosi magazineromanesti.eu ca și canal de distribuție sau ca și bază de contacte pentru ofertele comerciale, mesaje nedorite, spam și emailuri în cascadă. În plus, este interzisă promovarea sau prezentarea în orice alt mod a altor firme decât firma pe pagina căreia vă aflați. Astfel, nu este permisă menționarea unei activități concurente în recomandarea privind o anumită firmă.

Nu aveți voie să utilizați, să copiați sau să transmiteți informații despre membri.

Nu puteți încărca fișiere protejate împotriva virușilor, materiale pornografice sau protejate prin drepturi de autor (cum ar fi fișiere mp3 ale artiștilor cunoscuți) sau link-uri către website-uri pornografice, rasiste sau alte website-uri inadecvate.

Toate încercările de a penetra sistemul magazineromanesti.eu vor fi raportate poliției.

Este interzis să se facă recomandări pentru a obține un câștig financiar într-o etapă ulterioară, în schimbul ștergerii recomandării sale. Dacă un membru care a scris o recomandare caută o compensație financiară pentru a șterge recomandarea, magazineromanesti.eu va șterge recomandarea.

3. Drepturile pe care ni le acorzi la înregistrarea ca membru

Prin înregistrarea ta pe website-ul magazineromanesti.eu îți dai acordul să îți folosim datele personale.

Este total gratuit să fii membru pe magazineromanesti.eu

Când te înregistrezi ca membru trebuie să specifici adresa de email sau să te autentifici cu contul de Facebook. Pentru activarea contului tău prin email trebuie să urmezi instrucțiunile primite pe email imediat după activare (nu se aplică pentru înregistrarea cu contul de Facebook). Adresa ta de email nu este niciodată afișată când publici recomandări.

Nu ai nici un drept să folosești magazineromanesti.eu în scop comercial propriu, precum vânzări, realizarea de studii de piață sau reclame pentru produse, companii sau servicii. Firește, proprietarii de afaceri care au locațiile listate pe aplicația noastră pot avea alte drepturi și obligații pe baza unui acord cu noi și pot folosi funcția în scopuri comerciale, exclusiv pe pagina proprie a locației pe care o dețin, pentru a răspunde recomandărilor sau pentru a informa despre noutăți sau oferte.

Angajații unei companii care scriu recomandări despre afacerea la care lucrează sau despre concurență nu au voie să publice informații false despre afacerea lor sau alte afaceri. Aceste recomandări pot fi considerate practici neloiale și poate duce la sancțiuni conform legilor comerciale.

Tu ești responsabil și vei plăti daunele cauzate de încălcarea Termenilor și condițiilor noastre. Membrul trebuie să despăgubească magazineromanesti.eu pentru revendicările de la terți și să acopere eventualele costuri suportate.

Avem dreptul să trimitem informații despre magazineromanesti.eu și despre colaboratorii noștri, precum și oferte comerciale către membri prin email, SMS, MMS și alte mijloace de comunicare digitală. Membrii au dreptul să refuze să mai primească mesaje prin anularea înregistrării.

Avem dreptul să te contactăm pentru a te informa dacă cineva ne-a a reclamat o recomandare pe care ai scris-o. Contactul va avea scop informativ și nu vom lua poziție vis-a-vis de conținutul recomandării.

4. Datele cu caracter personal

Mai jos găsești o descriere a unor informații cheie pe care dorim să le împărtășim cu tine. Te rugăm să citești Politica de utilizare a datelor cu caracter personal pentru a afla toate detaliile.

Confidențialitatea datelor tale personale este importantă pentru noi. Chiar dacă un utilizator și-a dat acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, prioritatea noastră este întotdeauna protecția informațiilor care ne sunt încredințate și urmăm legile și regulile în vigoare pentru a vă proteja confidențialitatea. Numai un număr limitat de persoane cu privilegii speciale au acces la informații.

Integritatea ta personală este importantă pentru noi. Dar la fel de important este să ne asigurăm că nu folosești o identitate care nu îți aparține sau un nume fals atunci când scrii despre o firmă a cărui client ai fost.

Nu vom vinde niciodată informații personale, cum ar fi adrese de email.

Prin intermediul furnizorului nostru de web stocăm adresele IP pentru analize statistice. În cazul în care autoritățile solicită aceste date pentru a investiga un abuz, acestea vor fi oferite conform legislației în vigoare.

Folosim așa numitele cookies, cu scopul de a îmbunătății experiența utilizatorilor, de exemplu pentru a completa automat anumite formulare, de a reține dacă utilizatorul este proprietar de firmă și a îi prezenta informații și oferte dedicate, precum și pentru a genera statistici despre utilizarea website-ului. Cu ajutorul cookies poți să te bucuri de autentificare automată pe magazineromanesti.eu

Un cookie este un fișier text care salvează pe calculatorul utilizatorului, pentru ca apoi să fie accesat de server atunci când un utilizator revine pe un website. Dacă nu dorești să accepți utilizarea cookies poți închide această funcție din browser, ceea ce însă limitează anumite funcționalități de pe magazineromanesti.eu Informații despre cum oprești funcția de cookies găsești în paginile de suport pentru web browser-ul tău.

În cazul în care consideri că informațiile tale personale sunt incorecte sau nu sunt prelucrate în conformitate cu cadrul legal al prelucrărilor de date personale sau cu reglementările emise în conformitate cu legea, te rugăm să ne contactezi pentru a corecta acest lucru. Poți să ne contactezi la contact@magazineromanesti.eu De îndată ce vom primi solicitarea, vom corecta, bloca sau șterge datele incorecte și informațiile personale care nu sunt tratate în conformitate cu legea privind protecția datelor sau reglementările emise în temeiul legii.

Pe baza unei cereri scrise, datate și semnate, trimise ca și imagine sau fișier PDF pe email la adresa contact@magazineromanesti.eu, vă puteți exercita, în mod gratuit, următoarele drepturi:

 • o dată pe an, să ți se confirme faptul că datele personale sunt sau nu prelucrate;
 • să intervii asupra datelor transmise;
 • să te opui prelucrării datelor pentru motive întemeiate și legitime legate de situația lor particulară
 • să soliciți ștergerea datelor, cu excepția situațiilor prevazute de lege.

5. Dreptul de autor și alte drepturi imateriale

Dacă nu se specifică altfel, magazineromanesti.eu deține dreptul asupra tuturor materialelor de pe acest website. Materialul nu poate fi copiat, distribuit, pus la dispoziție în niciun scop sau în niciun alt scop, fără consimțământul expres al magazineromanesti.eu sau al deținătorilor de drepturi.

Utilizarea neautorizată a conținutului este interzisă de legea aplicabilă și poate conduce la infracțiuni și daune.

Noi nu suntem responsabili pentru materialele sau accesul la orice material de pe orice alt website legat de sau care trimite către acest website.

6. Schimbarea termenilor și condițiilor

Avem întotdeauna dreptul de a schimba termenii și condițiile generale pe magazineromanesti.eu De aceea, încurajăm toți utilizatorii să între pe această pagină să verifice Termenii și condițiile pentru a vedea dacă au intervenit modificări.

7. Altele

Recomandările pe care le publici pe magazineromanesti.eu sunt publice și vizibile pentru alți utilizatori și vizitatori ai website-ului.


Pe harta noastră găsești

Magazine alimentare cu specific românesc, unde poți găsi ingrediente pentru mâncăruri tradiționale, produse gata preparate precum drob sau mici, și o varietate de branduri românești. Unele magazine oferă și vânzare online.

Magazine românești


Magazine alimentare cu specific românesc, unde poți găsi ingrediente pentru mâncăruri tradiționale, produse gata preparate precum drob sau mici, și o varietate de branduri românești. Unele magazine oferă și vânzare online.
Restaurante cu specific românesc, unde poți comanda ciorbe, sarmale cu mămăligă, cârnați românești și mititei, deserturi, precum și vinuri românești. Unele restaurante oferă servicii de catering.

Restaurante românești


Restaurante cu specific românesc, unde poți comanda ciorbe, sarmale cu mămăligă, cârnați românești și mititei, deserturi, precum și vinuri românești. Unele restaurante oferă servicii de catering.
Cofetării cu laborator propriu unde poți servi prăjituri românești sau comanda torturi, papanași, cozonac, ciocolată de casă și alte deserturi tradiționale. Patiserii si brutării cu produse de panificație românești, precum cozonac, colaci sau pâine.

Cofetării, patiserii și brutării


Cofetării cu laborator propriu unde poți servi prăjituri românești sau comanda torturi, papanași, cozonac, ciocolată de casă și alte deserturi tradiționale. Patiserii si brutării cu produse de panificație românești, precum cozonac, colaci sau pâine.